Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Vincent L. is plaatsvervangend hoofdofficier

Justitietopman geschorst om seksrel is fraudebestrijder

20 APR 2017

De topman van het Openbaar Ministerie die is geschorst omdat hij wordt verdacht van betaalde seks met een minderjarige is de tweede man van de fraudebestrijdingseenheid van justitie.

Het gaat om Vincent L., plaatsvervangend hoofdofficier van het Functioneel Parket van het OM. Dit is een gespecialiseerd team dat in het hele land grote fraudezaken doet.

ZIE OOK: Topman OM verdacht van ontucht

’Hij is geschorst’

Justitie in Amsterdam leidt het onderzoek naar de ontucht met een jongen van rond de 16 jaar oud. Woordvoerder Evert Boerstra van het parket in de hoofdstad wil niet bevestigen dat het om L. gaat, ,,maar ik ga het ook niet ontkennen". Hij wil in eerste instantie ook niet kwijt of de verdachte achter tralies heeft gezeten nadat de zaak aan het licht kwam. Later op de avond heeft het OM bevestigd dat de officier van justitie vastzit.

L. kwam in 2007 bij het Functioneel Parket, daarvoor was hij fiscaal jurist. Zes jaar later werd hij de landelijk coördinerend officier van justitie. Een jaar geleden kreeg hij opnieuw promotie en werd hij hoofdofficier van deze bijzondere tak van justitie.

Geruchtmakende zaken

De afgelopen jaren bracht dit parket een aantal geruchtmakende zaken naar de rechter. Zo werden directieleden van woningcorporaties veroordeeld wegens wantoestanden en moest het Russische telecombedrijf Vimpelcom honderden miljoenen euro’s betalen om een strafzaak te schikken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 527.85
+ / - -0.12%