Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

S. en zijn partner
S. en zijn partner
Foto: Facebook

Vermeende misbruiker Stefan S. (53) voor de rechter

21 APR 2017

PNOM PENH - De 53-jarige Nederlander die eind vorig jaar in Cambodja is opgepakt in een onderzoek naar marteling en misbruik van een tweejarig jongetje, moet volgens een lokale krant in het Aziatische land binnenkort voor de rechter verschijnen.

Het politieonderzoek begon toen op internet een gruwelijke video verscheen. Het kind werd volgens de krant onder meer gemarteld met een taser, een stroomstootwapen. Volgens zijn ouders is hij ook verkracht.

De moeder van het jongetje werkte op de cacaoplantage van de Nederlander en zijn Vietnamese vriend, Nguyen Thanh Dun. Dun werd voor het misbruik zelf gearresteerd. Hij werd in zijn eigen land door de politie ingerekend na een uitgebreide klopjacht.

Still van de video van Stefan S.
Still van de video van Stefan S.
Foto: YouTube

S. verklaarde tegenover de politie dat hij „van niets wist en niets verkeerd heeft gedaan”, zegt de plaatsvervangend politiechef. Hij zei ook dat de Vietnamese man niet zijn minaar is maar dat ze wel erg veel van elkaar houden. Hij zegt pas op de hoogte te zijn gekomen van het gebeurde nadat de video online kwam.

Met het slachtoffertje gaat het inmiddels goed. Volgens de Cambodia Daily is het kind inmiddels niet meer bang voor mensen. „Hij speelt weer met zijn broertjes en zusjes en andere kinderen”, laat de vader van het jongetje weten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.8 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 525.49
+ / - +0.54%