Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

A., voormalig hoofdagent van de politie in Den Haag, wordt ervan verdacht dat hij maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen.
A., voormalig hoofdagent van de politie in Den Haag, wordt ervan verdacht dat hij maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen.
Foto: ANP

Haagse politiemol komt op vrije voeten

21 APR 2017

DEN HAAG - De Haagse politiemol Amine A. mag na elf maanden voorlopige hechtenis de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald. Voor de behandeling van de zaak zijn eind september drie dagen uitgetrokken.

De hechtenis wordt vanaf maandag geschorst. A. moet wel zijn paspoort inleveren, zich melden bij de reclassering en hij mag geen contact hebben met andere verdachten in de zaak, liet de rechter weten.

A., voormalig hoofdagent van de politie in Den Haag, wordt ervan verdacht dat hij maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen. Hij zou adressen van tientallen kwekerijen hebben doorgegeven aan zijn vriend Yassine H., die ook terechtstaat. H. zou de kwekerijen hebben leeggehaald voordat de politie binnenviel.

Ook de voorlopige hechtenis van H. is vanaf aanstaande maandag geschorst onder dezelfde voorwaarden.

A. en H. lieten de rechter vrijdag weten dat zij er ,,helemaal doorheen zitten". A. erkent dat hij fouten heeft gemaakt. ,,Ik ben er kapot van en ik accepteer dat ik moet boeten voor mijn fouten", vertelde hij. H. zei dat hij ontzettend veel zou willen vertellen, maar ,,ik klap helemaal dicht als ik hier ben".

Samen met de politiemol en zijn vriend staan ook twee andere verdachten terecht, namelijk neven van A. Deze broers Mohamed A. en Khalid A. worden verdacht van enkele pogingen tot inbraak. Hun voorlopige hechtenis was al eerder opgeheven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
7.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.13
+ / - -0.15%