Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Schuur in Brunssum vol peppillen voor IS-strijders

Jihad-lab in Limburg

10 MEI 2017 Mick van Wely

Brunssum - Voor het eerst is in Nederland een drugslab ontdekt waarin pillen zijn gemaakt die massaal door strijdgroepen in het Midden-Oosten worden gebruikt. Deze ’IS-pil’ houdt strijders langdurig wakker en maakt vechten makkelijker.

De inval blijkt al in april te zijn gedaan in een schuur in Brunssum, maar pas gisteren bracht de politie de details naar buiten. Het gaat om een omvangrijk recherche-onderzoek. In de schuur zijn vele tienduizenden ’Captagon-pillen’ gevonden en een amfetamine voorraad om nog eens 300.000 pillen te maken.

De pillen die normaliter in ons land geproduceerd en geconsumeerd worden, zijn xtc-pillen met de stof mdma. Die geeft een prettige feestroes. De pillen die zijn ontdekt in de schuur in Brunssum waren samengesteld uit cafeïne en amfetamine. De politie onderzoekt een link naar het Midden-Oosten.

De ‘Captagon-pillen’ doken de laatste twee jaar op in de havens van Europa. Zo werd deze maand nog een partij ontdekt in de haven van Genua en onderschepte de Griekse politie in 2016 en 2017 miljoenen pillen. Na deze vondsten kwam er bij internationale opsporingsdiensten informatie binnen dat de pillen in Nederland werden gestampt.

Lees het hele verhaal: Moordmachine dankzij jihad-pil (Premium)

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%