Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP XTRA

School België schaft Moederdag af

12 MEI 2017

Sint-Lambrechts-Woluwe - De beslissing van een school in het Belgische Sint-Lambrechts-Woluwe om voortaan geen cadeautjes meer te maken voor Moeder- of Vaderdag te maken, zorgt voor woedende reacties. De school zegt het juist uit ’respect voor de diversiteit’ te doen.

De feestdagen worden lang niet in alle families gevierd en er zijn gebroken gezinnen waar er geen moeder of vader meer is of er zijn juist twee papa’s of twee mama’s. Daarom besloot de school om voortaan geen cadeautjes meer te maken in de klas.

Ouders, die middels een e-mail op de hoogte werden gesteld, reageren emotioneel. „Ze beseffen de emotionele impact van hun beslissing niet”, zegt een vader in de krant Le Soir. Een ander zegt: „Deze traditie heeft niets te maken met godsdienst, ook niet met rijk of arm zijn. Het is een oud gebruik dat kinderen hun ouders op die dag verwennen met een cadeautje dat ze zelf op school hebben gemaakt. Daar is toch niets verkeerd mee. Jammer dat dit moet verdwijnen.”

Ook in de politiek krijgt het besluit van de school kritiek. „Laat ons moeders en vaders koesteren, meer dan ooit”, aldus de Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) volgens het Nieuwsblad.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%