Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Islamitische moeder eist 10.000 euro

Schadeclaim rond schoolfoto offerfeest

17 MEI 2017

den haag - Een Islamitische moeder eist 10.000 euro van een school in Den Haag omdat de jaarlijkse klassenfoto was gepland tijdens offerfeest. Daardoor konden haar dochters niet op de foto.

Maria Montessorischool Den Haag
Maria Montessorischool Den Haag
Foto: streetview

De moeder stapte zelfs naar de rechter met haar eis. Ze vindt ook dat de Haagse Maria Montessorischool school excuses moet aanbieden. Volgens haar is het aan haar dochters niet uit te leggen dat ze niet op de foto konden. Advocaat van de familie Laura Zuydgeest vindt het een 'schoolvoorbeeld van discriminatie'.

Volgens de openbare school is geprobeerd een andere datum te vinden, maar kon de fotograaf niet. Als alternatief mochten Islamitische kinderen heel vroeg op de foto, zodat ze meteen door konden naar het offerfeest. De meeste ouders maakten gebruik van dat aanbod.

Speciaal voor leerlingen die echt niet konden, was drie weken later nog een foto-moment. Die foto zou gratis worden uitgedeeld. De kinderen van de klaagster staan daar op.

De rechter bleek het, volgens het AD dat over de zaak schrijft, eens met de moeder dat de school niet genoeg moeite heeft gedaan. 'Mevrouw is in haar eer aangetast', aldus de rechter. De rechtbank doet 12 juni uitspraak.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.58
+ / - -0.98%