Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Marcel Antonisse

Instaptarief wordt vaak nog eens afgeschreven

’Treinreizigers hebben meer winkeltijd nodig op station’

18 MEI 2017 Parlementaire Redactie

Den Haag - De verbouwde treinstations in veel grote steden hebben zoveel winkels en vertier dat reizigers in tijdnood komen met hun ov-chipkaart. Die geluiden bereiken althans D66-Kamerlid Rob Jetten.

Bij passagiers die langer dan 35 minuten op een station vertoeven wordt nog een keer het instaptarief afgeschreven. „Ik krijg de laatste tijd veel e-mails van reizigers die het prettig vinden om langer te verblijven in grote stations met veel winkels en plekken om koffie te drinken”, zegt de democraat. „Het lijkt mij onwenselijk om dan opnieuw het instaptarief te berekenen.”

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) wil met de partijen achter de ov-chipkaart kijken of de tijden kunnen worden aangepast. Maar de bewindsvrouw stelt wel dat de regels er niet voor niets zijn en dat de reiziger niet hoeft te verwachten uren rond te kunnen lopen op stations. De beperking is oorspronkelijk bedacht om te zorgen dat reizigers niet het hele land doorreizen zonder het station te verlaten en dus uit te checken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%