Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Teeven onderzoekt juridische stappen

19 MEI 2017

DEN HAAG - UPDATE 16.39 uur - Oud-staatssecretaris Fred Teeven heeft een juridisch adviseur in de arm genomen die onderzoekt of juridische stappen mogelijk zijn vanwege een artikel in De Groene Amsterdammer. Hij bevestigt vrijdag berichtgeving hierover. In het artikel is Teeven naar eigen zeggen onjuist geciteerd.

Teeven liet eerder al weten dat het niet klopt wat er in het door wetenschapper Henri Beunders geschreven stuk in De Groene Amsterdammer staat. Naar eigen zeggen heeft Teeven ook geen interview gegeven.

Transcriptie

Hij vreest reputatieschade. De Groene zelf blijft achter het stuk staan. „We zien een eventuele zaak met vertrouwen tegemoet”, aldus een woordvoerder van het magazine. Het opinieblad zegt de transcriptie van het interview te hebben en daaruit blijkt dat Teeven letterlijk is geciteerd. Hij zou ook hebben geweten dat het om een interview ging.

De Groene meldt dat Teeven heeft gezegd dat toen het niet lukte om het strafrecht strenger te maken, hij zich heeft toegelegd op bezuinigingen op de advocatuur. „Het is een andere manier om hetzelfde effect te bereiken. Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, dan wordt het ook niet zo veel, die verdediging”, wordt de ex-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie geciteerd.

Uitspraken ’ontluisterend’

Advocaten noemden de uitspraken „ontluisterend.” Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie wilde vrijdag niet op de kwestie ingaan. „Of die uitspraken zo gedaan zijn, weet ik niet. Er waren twee mensen bij en ik niet”, aldus Blok. De minister zegt dat hij het cruciaal vindt dat er een toegankelijke en betaalbare rechtsbijstand is in Nederland.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%