Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

’Dit is slecht voor Amsterdammers die een huis zoeken’

PvdA niet blij met samenwerking KLM en Airbnb

19 MEI 2017 Onze Redactie

SCHIPHOL - De Amsterdamse PvdA is allesbehalve enthousiast over de samenwerking tussen luchtvaartmaatschappij KLM en verhuurderswebsite Airbnb. Mensen die een vlucht boeken via de website, krijgen direct een passend aanbod aan accommodaties op de plaats van bestemming in beeld. „Dit is slecht voor Amsterdammers die een huis zoeken.”

PvdA-raadslid Dennis Boutkan laat op Twitter weten: „Dit geeft een enorme boost aan populariteit Airbnb. Slecht voor Amsterdammers die een huis zoeken!”

De luchtvaartmaatschappij krijgt over elke boeking die bij haar partners wordt gedaan, een commissie. Hoeveel die bedraagt, is niet bekend. Ook Airbnb genereert extra omzet middels de samenwerking.

De populariteit van de verhuurwebsite is groter dan ooit en is behalve een uitdaging voor de hotelbranche, steeds vaker een grote irritatie van bewoners van grote steden. Mensen ervaren overlast van toeristen en zien dat huizen worden opgekocht en vervolgens in de verhuur worden gezet.

’Dit vergroot de druk op Airbnb’

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) van de gemeente Amsterdam ziet het rooskleuriger in. „Ik ben vooral blij dat KLM voor Airbnb gekozen heeft en niet voor een van de concurrenten. Airbnb onderschrijft tenminste de regels die wij als gemeente hebben gesteld”, laat Ivens weten aan De Telegraaf. „Sterker nog, door samen te werken met KLM vergroot dat de druk op Airbnb om zich nog meer aan die regels te houden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%