Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ONBEKEND

Asociale scholieren duperen vijftig studiegenoten

Ski-uitje ROC Twente gestaakt na ruzie

19 MEI 2017 Jan Colijn

ENSCHEDE - Zo’n 50 studenten van het ROC van Twente kwamen vrijdagmiddag van een koude kermis thuis, toen hun ski-uitje vroegtijdig werd gestaakt omdat twee leerlingen het aan de stok kregen met medewerkers van de skihal in het Duitse Bottrop.

Nadat een van de studenten zich in een gang ophield waar hij niet mocht komen, werd hij daarop aangesproken door een medewerker. Samen met een medescholier kreeg hij het vervolgens aan de stok met een ander personeelslid, waarop de woordenwisseling escaleerde.

Klap

Volgens een van de Nederlandse aanwezigen, die eveneens aan het skiën was, zou er ook een klap zijn uitgedeeld, maar volgens ROC-woordvoerster Els van Riel is het zover uiteindelijk niet gekomen. „Er was eerder sprake van asociaal gedrag.”

De studenten werd daarop te verstaan gegeven dat ze hun biezen konden pakken. „We hebben onze excuses aangeboden en daar vervolgens gehoor aan gegeven. Omdat we in de toekomst hier ook nog graag weer willen kunnen skiën”, aldus de zegsvrouw.

Dat de twee baldadige studenten het hebben verknald voor hun studiegenoten van Detailhandel, blijft volgens de woordvoerster niet onbesproken. „Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Maandag zal de schooldirectie met ze in gesprek gaan. Bekeken wordt dan of ze eventueel zullen worden geschorst.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%