Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gert-Jan Segers
Gert-Jan Segers
Foto: ANP

Segers biedt handreiking naar D66

’Voltooid leven’ geen breekpunt voor ChristenUnie

22 MEI 2017 Redactie Parlement

Den Haag - De ChristenUnie heeft D66 een opening geboden in de kabinetsformatie. Volgens CU-leider Segers is het D66-plan om ouderen met een ’voltooid leven’ het recht te geven op euthanasie geen breekpunt meer, zo zei hij na zijn gesprek met informateur Schippers. ,,Ik heb geen blokkades.”

De uitspraak van Segers is opvallend, aangezien hij het onderwerp voor de verkiezingen juist veelvuldig een breekpunt noemde. Voor D66-leider Pechtold is dit een van de redenen om moeilijk te doen over het aan tafel vragen van de CU als vierde partij bij het ’motorblok’ van VVD, CDA en D66.

ZIE OOK: Reflectie in formatie levert niks op

,,Alles ligt op tafel”, zei Segers. „Ook heel ingewikkelde onderwerpen en vervolgens moet je zien waar je uitkomt. De eerste zet die je moet doen is gaan praten.”

D66 aan zet

Hiermee is het probleem in de kabinetsformatie weer terug op het bordje van D66. Die zal moeten uitleggen waarom ze per se eerst andere, minder logische opties onderzocht wil hebben.

Zo stelde Pechtold maandag bij Schippers een vijfpartijencoalitie voor waarvan behalve het ’motorblok’ ook SP en PvdA deel uitmaakt. Probleem daarbij is dat de SP niet in een coalitie met de VVD wil en de PvdA überhaupt niet aan regeren wil denken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%