Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Verdachte dood Romy (14) bekent

08 JUN 2017

ACHTERVELD - De veertienjarige jongen uit de gemeente Ede die wordt verdacht van het doden en seksueel misbruiken van het even oude meisje Romy uit Hoevelaken, heeft beide feiten bekend. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht oordeelde donderdag dat de jongen nog twee weken blijft vastzitten.

De jongen zat bij Romy op de J.H. Donnerschool in De Glind. Romy (14) werd afgelopen vrijdag dood gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld (gemeente Leusden). Twee dagen later werd de verdachte uit Lunteren opgepakt.

Vorige week donderdag verdween de eveneens veertienjarige Savannah uit het nabijgelegen Bunschoten. Haar lichaam werd afgelopen weekend gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Een zestienjarige jongen uit Den Bosch zit hiervoor vast. Het is nog niet duidelijk wat de verdenkingen tegen hem zijn. Later donderdag wordt duidelijk of hij ook nog vast blijft zitten.

Hoewel de twee zaken in hetzelfde weekend en in dezelfde regio gebeurden, zijn er volgens de politie geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen.

Foto: TMG

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%