Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Kaarten Paleis Noordeinde uitverkocht

30 JUN 2017

DEN HAAG - De 10.000 kaarten voor de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde zijn in een dag allemaal verkocht. De eerste twee van de vier zaterdagen waarop het koninklijk kantoor te bezichtigen is, 15 en 22 juli, waren het eerst uitverkocht.

In totaal gingen vrijdagmorgen even voor 9.00 uur 25.600 kaarten in de verkoop op een speciaal daarvoor opengestelde website: 10.000 voor het paleis en 15.600 voor de naastgelegen Koninklijke Stallen, die vanaf 18 juli telkens op vier doordeweekse middagen zijn te bezoeken. Voor de stallen waren vrijdagavond nog royaal kaarten beschikbaar.

Opvallend was de belangstelling uit België: ruim 7 procent van de kaarten werd door belangstellenden in het buurland besteld. De helft van de kaarten werd via de desktop verkocht en 36 procent mobiel, zo bleek uit de bezoekcijfers van de website.

Koning Willem-Alexander gaf vorig jaar gehoor aan een reeds jaren ook door politici geuite wens om het Haagse werkpaleis in de zomermaanden te openen voor belangstellenden. Er volgde een stormloop op de kaarten en de koning besloot ook dit jaar de paleisdeuren te openen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.18
+ / - -0.32%