Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Burgers Zoo

Tropische vlinders ontsnapt uit dierentuin

17 JUL 2017

ARNHEM - Meerdere tropische vlinders zijn ontsnapt uit de splinternieuwe mangrovehal van de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo. Het gaat vermoedelijk om tien tot twintig diertjes, bevestigde parkmanager Wineke Schoo.

Nietsvermoedende bezoekers van de dierentuin hebben de exotische gevleugelde insecten vermoedelijk een handje geholpen bij hun ontsnapping. ,,Er lift weleens een vlinder mee op de rug van een bezoeker'', zei Schoo maandag. De dierentuin komt met maatregelen om die ontsnappingsroute te sluiten. Er worden op korte termijn bijvoorbeeld flappen of gordijnen opgehangen waar mensen doorheen moeten lopen.

Schoo vermoedt dat ook tropische vlinders zijn ontkomen toen grote machines de mangrovehal binnenreden voor werkzaamheden. Omwonenden maakten volgens lokale media later melding van exotische vlinders die in het wild rondfladderden. Het gaat volgens haar onder meer om zogenoemde blauwe morpho's, die opvallen door hun kleur en omvang.

Volgens de parkmanager hoeft niet gevreesd te worden dat het nageslacht van ontsnapte vlinders straks massaal door de stad vliegt. ,,Het zijn tropische vlinders, die gaan hier geen populatie starten'', stelt ze.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 526.55
+ / - +0.74%