Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Belastingdienst vroeg het faillissement van Witteveen Mode aan omdat het bedrijf zich niet zou houden aan een betalingsregeling.
De Belastingdienst vroeg het faillissement van Witteveen Mode aan omdat het bedrijf zich niet zou houden aan een betalingsregeling.
Foto: Peter Schoonen

Winkels wel open

Modeketen Witteveen failliet

26 JUL 2017 Ruben Eg en Pieter Ploeg

AMSTERDAM - Witteveen Mode is failliet verklaard vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld. De 98 winkels van de modeketen zijn woensdag wel open gegaan, maar de webwinkel blijft voorlopig dicht.

Foto: Witteveen.eu

Huisbank ABN Amro had begin juni van de ACM toestemming gekregen om de schuld van het modebedrijf om te zetten in een gedeeld eigenaarschap.

Maar nog voor die transactie administratief kon worden afgerond werd Witteveen Mode onverwacht alsnog failliet verklaard, bevestigt een woordvoerder van ABN Amro. De Belastingdienst vroeg het faillissement van Witteveen Mode aan omdat het bedrijf zich niet zou houden aan een betalingsregeling.

400 werknemers

Door het faillissement komen de ongeveer 400 werknemers van Witteveen Mode op straat te staan. Vorige week werd nog op feestelijke wijze het 98e filiaal in Drachten geopend.

O&C Investments, van enig aandeelhouder Jürgen Spies, kocht eerder ook de noodlijdende Brova-formule Purdey. Spies was niet bereikbaar voor commentaar. Hij spoedt zich terug naar Nederland vanuit het buitenland.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%