Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Rico Vossen betaalt al maanden te veel voor de Hoekse Lijn.
Rico Vossen betaalt al maanden te veel voor de Hoekse Lijn.
Foto: Fred Libochant

Cash in bus goedkoper dan OV-chip

26 JUL 2017 Peter de Lange

Hoek van Holland - Het is soms goedkoper om cash in de bus te betalen, dan je ov-chipcard te trekken.

Reizigers met het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn bij Rotterdam betalen soms meer dan nodig is. Dat komt omdat de RET reizigers foutief of bewust onvolledig informeert over de tarieven, is de ervaring van Schiedammer Rico Vossen.

Hij voelt zich opgelicht omdat hij ruim drie maanden dagelijks 2,76 euro teveel betaalde op het traject Schiedam-Hoek van Holland.

Voordat de lijn in handen kwam van de RET reisde Vossen op een NS-dalabonnement voor 99 euro per maand. Vanaf de overname in april zou hij op de vervangende busdienst en later op de metrolijn een 6-sterrenabonnement van 235 euro nodig hebben, werd hem op het RET servicepunt Beurs verteld. Duur, vond Vossen, die daarom liever elke rit afzonderlijk afrekent met zijn ov-chipcard. Dat kost 4,38 euro per enkele reis. Maar ook dat is te veel, heeft hij inmiddels ontdekt.

„Het advies voor een 6-sterrenabonnement blijkt verkeerd. Ik heb uitgezocht dat ik kan reizen op een 3-sterrenabonnement van 118 euro”, vertelt Vossen. Maar ook met zijn ov-card betaalde hij teveel, ontdekte hij onlangs toen hij op zaterdagavond laat het kaartje betaalde voor drie vluchtelingen. „Toen bleek dat een enkele reis drie euro kost. Twee chauffeurs hebben mij verteld dat zij reizigers niet attent mogen maken op die goedkope mogelijkheid, omdat de RET dan inkomsten misloopt.”

Het vervoerbedrijf zegt dat het uit veiligheidsoverwegingen probeert weinig contant geld op de bus te hebben. Vossen krijgt excuses voor het verkeerde abonnementsadvies.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.18
+ / - -0.32%