Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Telegraaf

Nederlandse speurhonden gaan zoeken naar Joey

10 AUG 2017

DE RIPS - Een team van zoekhondenstichting Signi gaat zaterdag naar Turkije om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Dat gebeurt op eigen initiatief, aldus Esther van Neerbos van Signi, maar wel in overleg met de familie en met de Turkse en Nederlandse politie.

Er gaan drie honden met drie begeleiders naar de badplaats Silifke, waar Hoffmann voor het laatst werd gezien. Ze vertrekken vanaf Schiphol in twee vliegtuigen, omdat er per vlucht maar twee honden tegelijk mee mogen. De speurhonden van Signi blijven een week in Turkije.

Lees ook:

Eerder werd er ook al een speciale hond ingevlogen vanuit Ankara. Die is gespecialiseerd in het ruiken van een lichaam in het ruige terrein. Dat wil niet zeggen dat de politie ervan uitgaat dat Joey is overleden, benadrukte de hoofdcommissaris van het korps daarover tegen De Telegraaf: „We willen gewoon alle opties onderzoeken.”

Een kleine week geleden meldde een ander zoekhondenteam ook naar Turkije af te reizen, maar dat bleek een onzinverhaal te zijn.

Hoffmann wordt inmiddels een maand vermist. De Turkse politie sluit niet uit dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Hij was in Turkije samen met een echtpaar uit Haaksbergen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%