Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: screendump

’Berucht IS-lid trouwde Nederlandse in Syrië’

13 AUG 2017

CANBERRA - Een berucht Australisch lid van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft bij haar twee kinderen. Dat heeft de IS-ronselaar zelf gezegd tegen de Turkse politie, melden onder meer The Guardian en The Herald Sun.

Neil Prakash, de meeste gezochte terrorist van Australië, werd vorig najaar opgepakt toen hij met vervalste documenten de grens met Turkije overstak. De IS-strijder krijgt in de Turkse gevangenis bijstand van de Australische autoriteiten, in de hoop dat hij belangrijke informatie wil delen.

Prakash’ kinderen hebben mogelijk recht op het Australisch staatsburgerschap. Hij zou echter geen idee hebben waar zijn vrouw en kinderen momenteel zijn.

Ook zou hij tegen de politie hebben gezegd, dat hij IS de rug heeft toegekeerd nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Prakash was naar eigen zeggen zes maanden in Syrië op de vlucht, toen hij besloot naar Turkije te gaan.

De 27-jarige Prakash is geboren in Melbourne. Zijn familie komt uit Fiji en Cambodja. Hij is een van de zeker 110 Australiërs die zich bij IS hebben aangesloten. De identiteit van zijn vrouw is niet bekend.

Prakash werd eerder al eens dood verklaard na een Amerikaans bombardement op Mosul.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 528.1
+ / - -0.07%