Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Rutte: geen verwijten gemaakt

15 AUG 2017

Den Haag - Het is ’niet leuk’ dat delen van de onderhandelingen zijn uitgelekt naar de media. Dat zegt VVD-leider Rutte naar aanleiding van berichten dat onderhandelende partijen afspraken hebben gemaakt over medisch-ethische kwesties. Het vertrouwen tussen de onderhandelaars aan de formatietafel is echter nog steeds goed, zo bezweert Rutte.

„Het is nooit leuk als onderdelen van de onderhandelingen uitlekken naar de media”, zegt Rutte. „We proberen dat te voorkomen. We hebben daar goed over gesproken, en er worden over en weer geen verwijten gemaakt.”

’Schadelijk’

Eerder op de dag toonde CU-leider Segers zich nog geïrriteerd over het lek, dat hij „heel schadelijk voor het proces” noemde. Hij ontkende dat er een akkoord is op het gebied van euthanasie en embryo-onderzoek.

Achter de schermen zeggen betrokkenen dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het er wel over eens zijn om een nieuw kabinet geen voorstellen te laten doen om de regels te verruimen voor hulp bij zelfdoding. Tegelijkertijd zouden de partijen elkaar wel vrij laten bij stemmingen over heikele medisch-ethische kwesties.

LEES OOK: Medisch-ethisch akkoord dichtbij

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%