Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Verdrievoudiging ledental Coöperatie Laatste Wil

13 SEP 2017

Coöperatie Laatste Wil heeft in anderhalve week tijd het aantal leden meer dan zien verdrievoudigen. Dat meldt EenVandaag.

Het ledenaantal is zo flink gestegen sinds het samenwerkingsverband van ouderen bekendmaakte een legaal en goedkoop middel te hebben gevonden voor een snelle, pijnloze dood op een zelfgekozen moment.

De forse groei betekent dat 11.000 Nederlanders over een halfjaar een dodelijk middel in huis kunnen hebben. De kritiek wordt echter steeds groter. Het middel zou ook als moordwapen kunnen worden gebruikt. Ook zeggen kenners dat de dood verre van pijnvrij is.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is er grote verwarring in de media ontstaan over het levenseindemiddel van de Coöperatie Laatste Wil (CLW).

De NVVE wordt de afgelopen dagen veelvuldig benaderd door haar leden die om een toelichting vragen, schrijft de vereniging in een persbericht. „Het is de NVVE echter nog altijd niet duidelijk over welk middel het gaat en hoe het kan worden verkregen. Ook over de betrouwbaarheid en veiligheid is niets bij de NVVE bekend. Daarom kan de NVVE haar leden er op dit moment niets over vertellen, laat staan begeleiden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%