Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AS Media

Sander H. doodde 67-jarige vader om schulden

Twintig jaar cel voor moord op vader

14 SEP 2017 Saskia Belleman

DEN BOSCH - De 41-jarige Sander H. uit Helmond is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor de moord op zijn 67-jarige vader, en het verbergen van het lijk.

Het lichaam van vader Bart Hillen werd op 19 mei vorig jaar opgevist uit de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Het zat nog vastgetaped aan de steekkar waaraan zijn zoon hem had vastgebonden. Sander H. heeft de moord steeds ontkend, maar volgens de rechtbank was hij de enige die het misdrijf kan hebben gepleegd. Die overtuiging wordt verder ondersteund door dna-sporen van de zoon op de rol tape die werd gebruikt om het slachtoffer vast te binden.

LEES OOK: Verdachte vadermoord voor de rechter

De rechtbank oordeelde bovendien dat het zoekgedrag van Sander H. op internet een rechtstreeks verband met de moord aantoont. Sander H. zocht onder meer op ‘lijk verzwaren’ , ‘iemand laten verdwijnen’ en ‘hoe een lijk verbergen’. De rechtbank noemt de manier waarop Sander H. te werk is gegaan ,,mensonterend en schrijnend.”

Schulden

H. verbleef na de verdwijning in het huis van zijn vader. Hij was aan lager wal geraakt, maar loste sindsdien ineens schulden contant af. De politie vond in de woning een leeg chequemapje met ‘10.000 euro’ erop geschreven. Ook de kluis was leeg. H. deed zich voor als zijn vader toen hij de bank belde voor een nieuwe pas en pincode, die hij uiteindelijk gebruikte. Op H.’s computer stonden zoekopdrachten waardoor het leek of hij de Mercedes en het huis van zijn vader wilde verkopen.

Enkele maanden geleden werd een anonieme brief bij het Eindhovens Dagblad bezorgd. Daarin stond dat de vader van H. door twee criminelen uit het raam zou zijn geduwd. Justitie deed die brief af als ‘desinformatie’. De rechtbank deed er ook niets mee.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%