Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De recherche heeft donderdag in de Kostverlorenvaart in Amsterdam gezocht naar wapens die mogelijk zijn gebruikt bij een schietincident in mei 2015.
De recherche heeft donderdag in de Kostverlorenvaart in Amsterdam gezocht naar wapens die mogelijk zijn gebruikt bij een schietincident in mei 2015.
Foto: Politie

Zoektocht naar wapens van liquidatie Amsterdam

14 SEP 2017

AMSTERDAM - De recherche heeft donderdag in de Kostverlorenvaart in Amsterdam gezocht naar wapens die mogelijk zijn gebruikt bij een schietincident in mei 2015. Twee mannen schoten indertijd in de De Clercqstraat de 25-jarige Youssef El Kahtaoui dood. De politie vermoedt dat de daders de wapens daarna tijdens hun vlucht in het water hebben gegooid.

Over het resultaat van de zoektocht kan de politie nog niets zeggen.

De gewapende mannen waren op een scooter naar een shishalounge in de De Clercqstraat gereden. Bij de zaak stapte El Kahtaoui uit een auto. Een van de gewapende mannen schoot met een geweer op hem. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De kogels kwamen ook in een passerende tram met passagiers terecht. Volgens de politie is het een wonder dat er geen tramreizigers of andere voorbijgangers zijn geraakt.

Na het schietincident reden de schutter en zijn kompaan op een zwarte motorscooter weg. De politie vermoedt dat El Kahtaoui niet de persoon was op wie de gewapende mannen het hadden gemunt. Mogelijk wilden ze iemand anders ombrengen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%