Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

KLM: Sint-Maarten over jaar de oude

14 SEP 2017 Onze Verslaggever

AMsterdam - KLM schat in dat het zeker een jaar duurt voordat Sint-Maarten weer op grote schaal toeristen kan ontvangen. Dat zegt directeur Harm Kreulen van KLM Nederland tegen deze krant.

Vorige week werd het Caribische eiland getroffen door een orkaan die het eiland verwoestte, dat grotendeels drijft op het toerisme.

„We zullen Sint-Maarten niet in de steek laten, maar ik verwacht wel aanpassingen in ons vluchtschema als gevolg van de orkaan. De markt is nu een dramatisch. Ons wegtrekken van het eiland is echter niet aan de orde”, zegt Kreulen. „Het zal lang duren voordat Sint-Maarten terug is is op het niveau van toeristische bestemming die het was. Als je de beelden zo ziet via de televisie, kost dat zeker een jaar.” Kreulen bekijkt op dit moment op welke andere bestemming de vliegtuigen worden ingezet.

De luchtvaart is gevoelig voor rampen, aanslagen en andere geopolitieke ontwikkelingen. Zo zakte de markt in Turkije het afgelopen jaren weg als gevolg van aanslagen en de politiek van president Erdogan. Air France, de zustermaatschappij van KLM, herstelt nu pas van de terreuraanslagen van vorig jaar.

„Er gebeurt veel in de wereld aan natuurrampen en terroristische aanslagen”, zegt Kreulen. „De markt is veerkrachtig, deze herstelt zich doorgaans vrij snel. In dat kader verwacht dat ik dat er op lange termijn geen deuken worden opgelopen in deze markt.”

De KLM-directeur verwacht geen grote aanpassingen in de vluchtschema’s richting Florida en de Cariben. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft net Miami toegevoegd aan het routenetwerk. De kerst in de Cariben komt volgens Kreulen niet in gevaar. „We passen onze bestemmingen niet aan. De passagiers die nu graag reizen naar deze bestemmingen, gaat nu eerder naar een andere eilanden op de Antillen. Het kan zelfs drukker zijn richting de rest van de Antillen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%