Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Flinke terugval dreigt voor PVV

21 MRT 2012

DEN HAAG - De PVV dreigt door het vertrek van Hero Brinkman een flink aantal zetels te verliezien in de peilingen. Dat voorspelt onderzoeker Maurice de Hond.

“Zondag zal blijken wat het aantal zetels van de PVV zal zijn, maar dat lijkt zich eerder in de richting van de 20 te bewegen dan de 25 van afgelopen zondag”, aldus De Hond. De PVV was de afgelopen tijd dankzij de aandacht voor het Polen-meldpunt juist weer flink gestegen in de peilingen. Een derde van de mensen die bij de verkiezingen in 2010 op de PVV stemden, geeft echter al een tijdje aan ernstig te twijfelen of ze dat nu weer zouden doen. Volgens De Hond versterkt het vertrek van Brinkman dat gevoel.

In een onderzoek van woensdag zegt een meerderheid van 57 procent van de PVV-stemmers het met Brinkman eens te zijn dat de partij van Wilders een ledenpartij moet worden. Mocht Brinkman besluiten na zijn vertrek een eigen partij op te richten (wat 13 procent van de PVV-stemmers hoopt) dan kan hij volgens de jongste peiling rekenen op drie Kamerzetels.

Brinkman werd door alle ondervraagde personen, ongeacht politieke voorkeur, gezien als een van de betere PVV-Kamerleden

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%