Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Minister kan probleemloos 112 niet garanderen

03 APR 2012

DEN HAAG - Nieuwe problemen met het alarmnummer 112 zijn niet uit te sluiten, maar volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zit iedereen „er bovenop” om die te voorkomen.

Foto: anp

Hij zei dat dinsdag in de Tweede Kamer waar regeringspartij CDA zich grote zorgen maakt over de recente storingen bij het alarmnummer. Daardoor kon via vaste telefoonnummers 112 niet worden bereikt.

Een eerste storing volgde volgens Opstelten op gepland onderhoud, de tweede door een storing in het KPN-netwerk. KPN doet onderzoek naar de oorzaak daarvan. Volgens managing director KPN Nederland Joost Farwerck is „ieder probleem met het alarmnummer er één te veel, want de bereikbaarheid van 112 is essentieel voor de samenleving en de hulpverleners”.

Er is een noodsysteem voorhanden, maar volgens Opstelten is er voor gekozen om dat niet in te zetten omdat verwacht werd dat de problemen snel opgelost konden worden. Opstelten vindt dat er snel ingegrepen is en goede nazorg is geboden voor de gemiste telefoontjes.

Volgens KPN heeft 112 door de storingen enkele tientallen telefoontjes gemist, waarvan 25 serieuze oproepen. Dat heeft niet tot grote gevolgen geleid, aldus het bedrijf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%