Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dood Pim Fortuyn herdacht met symposium

04 APR 2012

ROTTERDAM - De stad Rotterdam herdenkt de moord op Pim Fortuyn, zondag 6 mei 10 jaar geleden, met een symposium op het stadhuis. Het thema is De verweesde samenleving, naar Pim Fortuyns gelijknamige boek.

Dat laat Leefbaar Rotterdam woensdag weten. De partij organiseert de herdenkingsdag samen met de gemeente. De herdenking begint met een speciale mis in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam, de kerk waar Fortuyn in 2002 lag opgebaard.

Daarna volgt een symposium op het stadhuis met sprekers als minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie, publicist Paul Scheffer, directeur Paul Schnabel van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), politicus Joost Eerdmans, journalist Leonard Ornstein en broer Marten Fortuyn. Zij schetsen een beeld van de vermoorde politicus en de invloed die zijn ideeën op de samenleving hebben gehad. Dagvoorzitter is Paul Witteman.

De herdenkingsdag wordt afgesloten met een tocht van het stadhuis naar het standbeeld van Fortuyn en een receptie in eetcafé Haagse Bluf. Bij het standbeeld houden onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en oud-fractievoorzitter Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam een toespraak. Om 18.06 uur, het tijdstip van de moord, wordt er twee minuten stilte gehouden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%