Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Uitkomst Catshuis niet voor eind komende week

04 APR 2012

DEN HAAG - Op z'n vroegst eind volgende week zijn de resultaten te verwachten van de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV in het Catshuis.

Foto: ANP

Ingewijden sluiten niet uit dat nog deze week een akkoord wordt bereikt over miljardenbezuinigingen, maar vervolgens is het aan het Centraal Planbureau (CPB) om de gekozen maatregelen door te rekenen. Dat duurt naar verwachting zo'n 5 dagen.

Woensdagochtend zijn de onderhandelaars opnieuw in het Catshuis bijeengekomen voor een dag van gesprekken. Volgens ingewijden is „de eindfase” aangebroken en worden er nu knopen doorgehakt. Als dat voorspoedig gaat, is overeenstemming op zeer korte termijn mogelijk.

De onderhandelingen in het Catshuis zijn op 5 maart gestart. De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zoeken naar miljarden om het fors opgelopen begrotingstekort terug te brengen tot wat Europees is afgesproken, in 2013 maximaal 3 procent van het bruto binnenlands product. Afhankelijk van de effecten van de maatregelen, is naar verwachting een bezuinigingspakket van tussen de 10 en 16 miljard euro nodig.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.7 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - 0.0%