Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'PVV loopt weg voor verantwoordelijkheid'

21 APR 2012

DEN HAAG - De PVV is weggelopen voor haar verantwoordelijkheid. De gedoogpartij heeft de rechtse coalitie opgeblazen omdat Wilders en de zijnen niet konden leven met miljardenbezuinigingen, die nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Foto: Serge Ligtenberg

Wilders trok vandaag tot verbijstering van VVD en CDA op het allerlaatste moment aan de noodrem bij het Catshuisberaad. De PVV-leider beweert dat met name de koopkrachtplaatjes voor aow’ers onverteerbaar zijn voor zijn partij. Dat zou vooral de schuld zijn van Brussel, dat eisen had gesteld aan het terugdringen van het Nederlandse begrotingstekort.

„Ik accepteer niet dat ouderen in Nederland gaan betalen voor Brusselse eisen”, aldus Wilders. Verwijten dat de PVV daarmee een land in crisis laat barsten, legt hij naast zich neer. „We hebben onze rug recht gehouden”, meent hij, duidend op de begrotingseisen van de Europese Commissie.

Door de breuk van de PVV wordt de financiële toekomst van ons land er niet zonniger op. Er dreigt een afwaardering door internationale kredietbureaus, waardoor de overheid miljarden meer rente moet gaan betalen over de staatsschuld. Die schuld loopt thans met 90 miljoen per dag op en zal in 2013 alleen al 28 miljard hoger uitvallen, indien er niet wordt ingegrepen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%