Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Brinkman: Wilders stuurde aan op breuk

24 APR 2012

DEN HAAG - Voormalig PVV'er Hero Brinkman is ervan overtuigd dat Wilders nooit van plan was de bezuinigingsonderhandelingen in het Catshuis op een akkoord te laten uitdraaien.

"Ik ben ervan overtuigd dat Geert absoluut niet van plan was om deze onderhandelingen tot een goed eind te brengen. Er lag nog een opening voor verbetering van de positie van de AOW'ers en als dat nog binnengehaald was, dan was het met recht een akkoord waar de PVV zijn vingers bij af kon likken. Dus ik kan me echt niet voorstellen, ook niet op de inhoud, dat Geert hier geen ja tegen kon zeggen", dat zegt Hero Brinkman dinsdagochtend in de 3FM-ochtendshow van Giel Beelen.

"Hij heeft geprobeerd te doen alsof hij zijn best deed", haalt Brinkman uit naar zijn voormalig fractieleider. Volgens Brinkman gaat Wilders met een nieuwe lijst komen en worden er verschillende PVV'ers op een zijspoor gezet.

Brinkman zelf komt met een nieuwe partij bij de verkiezingen, die na de zomer zullen plaatsvinden. Welke naam zijn partij krijgt, wordt dinsdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie.

Brinkman stapte vorige maand uit de fractie van de PVV.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%