Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wilders: Ook Nederland is Europa zat

07 MEI 2012

DEN HAAG - Geert Wilders voorspelt dat in navolging van de Franse en de Griekse kiezer, ook Nederlanders in het stemhokje hard zullen afrekenen met Europa. "Ook Kunduz-coalitie die ons land kapot wil bezuinigen op bevel van Brussel zal op 12 sept hard door kiezer worden afgestraft: #byebye-euro", zo twittert de PVV-leider maandagmorgen.

PVV-leider Geert Wilders
PVV-leider Geert Wilders
Foto: ANP

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek zondag al dat de Kunduz-coalitie van CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie en D66 op twee zetels verlies staat. De PVV krabbelt juist weer een beetje op; de partij van Wilders wint twee zetels. Bovendien steunt 24 procent van de Nederlanders de oproep van Wilders om uit de EU te treden. Onder PVV-kiezers is dat percentage zelfs 74 procent.

Frankrijk maakte zondag ondertussen met de verkiezingsuitslag een stevige ruk naar links. Sarkozy maakt plaats voor socialist François Hollande die het nieuwe en strengere EU-begrotingspact op de helling wil zetten. De Grieken lijken na hun stembusgang hard op weg naar een exit uit de euro. De radicale partijen die daar wonnen, willen opnieuw met de eurolanden en het IMF onderhandelen over de stringente hulppakketten.

Volg De Telegraaf ook op Facebook, op Hyves en op Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%