Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

20.000 handtekeningen tegen vrijkomen Volkert

08 MEI 2012

HILVERSUM - De petitie om te voorkomen dat Volkert van der G. vrijkomt wanneer hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten, is tot nog toe door bijna 20.000 mensen ondertekend. Dat maakte de voormalige chauffeur van Pim Fortuyn, Hans Smolders, dinsdagavond bekend in het tv-programma Nieuwsuur. Smolders is initiatiefnemer van de petitie.

Van der G. zou in mei 2014 vervroegd vrij kunnen komen. Hij schoot Fortuyn op 6 mei 2002 dood op het mediapark in Hilversum. In 2003 werd hij veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Tot 2008 kwamen veroordeelden vrij als twee derde van hun straf erop zat. Deze vervroegde invrijheidstelling is in 2008 veranderd in een voorwaardelijke, waarbij een veroordeelde aan allerlei voorwaarden moet voldoen wil hij eerder vrijkomen.

Smolders wil dat staatssecretaris Fred Teeven van Justitie probeert om Van der G. de volle 18 jaar in de gevangenis te laten zitten. De voormalig chauffeur vindt daarvoor extra grond in een telefonisch interview dat Van der G. had met een neef van Fortuyn in een tv-programma. Smolders zegt dat Van der G. daarin onvoldoende spijt betuigde en niet ontkende dat hij het nog eens zou doen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%