Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: NOS

'Bosjongen' is Nederlander

14 JUN 2012

BERLIJN - De mysterieuze jongen die zegt dat hij vijf jaar in een Duits bos heeft geleefd, blijkt een Nederlander te zijn.

Foto: EPA
Robin was sinds september vorig jaar vermist
Robin was sinds september vorig jaar vermist
Foto: vermist.nl

Het gaat om Robin van Helsum, die vorig jaar verdween. De jongeman was destijds vertrokken met achterlating van een afscheidsbriefje. Hij werd voor het laatste gezien op 2 september, reizend met een vriend naar Berlijn. Schoolgenoten herkenden hem op foto's die de politie van Berlijn gisteren publiceerde en onder meer in De Telegraaf te zien waren. De politie in Hengelo heeft bevestigd dat de bosjongen en de 20-jarige Robin een en dezelfde persoon zijn, meldt de NOS.

"Ik weet zeker dat het Robin is. Ik weet 100 procent zeker dat het hem is", zegt een oud-huisgenoot van Robin tegen NOS op 3. "Hij had persoonlijke problemen en dit is zijn manier geweest om een nieuw leven te beginnen."

Begin september dook de jongen plotseling op in het stadhuis van Berlijn met slaapzak en tent. Hij noemde zich Ray en claimde dat hij jarenlang in de bossen op de grens van Duitsland en Tsjechië had gewoond, samen met zijn vader. Hij zei dat zijn vader Ryan hem daar zou hebben gebracht nadat zijn moeder Doreen was overleden bij een auto-ongeluk.

Nadat hij was opgedoken in Berlijn, werd de Nederlander ondergebracht in een jeugdinstelling.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 527.72
+ / - -0.14%