Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Oxfam Novib verbijsterd over VVD-plan

16 JUN 2012

AMSTERDAM - Oxfam Novib noemt het een onthutsend voorstel van de VVD om 3 miljard te bezuinigen op ontwikkelingshulp. Directeur Farah Karimi van de hulporganisatie zegt dat er misleidende argumenten worden genoemd en dat ontwikkelingshulp wel enorme resultaten heeft geboekt. „Miljoenen kinderen kunnen dankzij investeringen in onderwijs naar school, de resultaten op het gebied van gezondheidszorg zijn indrukwekkend - neem alleen al de strijd tegen aids.”

Farah Karimi
Farah Karimi
Foto: Dijkstra BV

Karimi vindt dat VVD-fractievoorzitter Stef Blok oneigenlijke argumenten gebruikt om zijn bezuinigingsdrift te rechtvaardigen. Zeg eerlijk: „ik heb geld nodig en ik haal dat weg bij de armsten. Er is afgelopen jaar al 1 miljard bezuinigd, dit zou neerkomen op een afschaffing van ontwikkelingssamenwerking. Onbegrijpelijk.”

Artsen zonder Grenzen vreest dat op lange termijn de eventuele korting gevolgen kan hebben voor de hulpverlening. De organisatie krijgt zelf geen geld van het ministerie, maar vreest dat er voor projecten van AzG die aan andere hulporganisaties worden overgedragen er duidelijk minder geld beschikbaar zal zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%