Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nieuwjaarsduik bijzonder populair dit jaar

01 JAN 2012

SCHEVENINGEN - Nieuwjaarsdag 2012 was een recordjaar voor de Unox nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. De 10.000 kaarten waren om half twaalf al uitverkocht, een half uur voor de duik plaatsvond. Volgens een woordvoerster van het evenement gebeurde dat nooit eerder.

Nieuwjaarsduik in Scheveningen 2012
Nieuwjaarsduik in Scheveningen 2012
Foto: anp

Mogelijk heeft het enthousiasme van de nieuwjaarsduikers te maken met het zachte weer, zei de zegsvrouw. Volgens haar heeft het zeewater nu een temperatuur van 8 graden, vorig jaar was het water 4 graden. „Maar met de wind erbij is het nog steeds erg koud hoor. De duik was ook dit jaar weer een heldendaad”, aldus de woordvoerster.

De organisatie van de Scheveningse nieuwjaarsduik verwees mensen die achter het net visten door naar andere nieuwjaarsduiken in het land. Sommige mensen doken alsnog in Scheveningen, maar dan buiten het terrein van de officiële nieuwjaarsduik, aldus de woordvoerster.

NIet alleen het Scheveningse water lonkte zondag. In totaal namen zondag op 89 locaties rond de 36.000 mensen een duik in het koude water. Volgens de woordvoerster is zowel het aantal nieuwjaarsduiken als het aantal deelnemers dit jaar een absoluut record.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%