Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ook Duits huisvuil welkom in ons land

21 JAN 2012

BERLIJN - Na het huisvuil van Napels wordt mogelijk ook huisvuil uit steden in het noordwesten van Duitsland in Nederland verbrand in installaties. Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) zei dat zaterdag toen hij terugkeerde vanuit Berlijn, waar hij gesproken heeft met zijn Duitse ambtgenote Ursula Heinen.

Eerder gaf Atsma toestemming om 200.000 ton afval, waarmee de Italiaanse stad Napels omhoog zit, te verbranden in ons land. Daarmee wordt komende week een begin gemaakt. Nederland heeft een overcapaciteit van 1 miljoen ton en dus ook ruimte voor afval uit Duitsland.

Volgens Atsma heeft Nederland de schoonste verbrandingsinstallaties van heel Europa en zal er zowel in Duitsland en Nederland een controle plaatsvinden om te voorkomen dat bij de verbranding schadelijke stoffen vrijkomen. Bij het verbranden van afval wordt elektriciteit opgewekt. „Groene stroom”, aldus Atsma, want zo wordt voorkomen dat er extra broeikasgas vrijkomt door stroom op te wekken met kolen of gas.

Atsma heeft ook met Heinen gesproken over het weren van vervuilende auto's in de milieuzones van Duitse steden. Gemeentelijke bepalingen bij onze oosterburen leiden ertoe dat vooral oudere dieselauto's hun weg vinden naar ons land, waardoor ze dus hier de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Heinen brengt binnenkort een bezoek aan ons land.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%