Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

22 JAN 2012

RIJSWIJK - De aankomst van Laura Dekker zaterdag (lokale tijd) op Sint Maarten is wereldnieuws. Buitenlandse media schrijven uitvoerig over de 16-jarige, beter bekend als het zeilmeisje.

Foto: AFP

Ze kreeg ruim driehonderd verzoeken voor een interview. Niet alleen haar reis, maar vooral ook haar gevecht met de Raad voor de Kinderbescherming worden uitvoerig beschreven.

Zo schrijft de BBC dat Laura niet wordt achtervolgd door nachtmerries over piraten en koraalriffen, maar over haar ervaringen met de Nederlandse autoriteiten. CNN noemt haar reis historisch en controversieel. Ook de Duitse krant Bild schrijft dat Laura gewonnen heeft van golven, wind en deining. „En van iedereen die niet in haar wilde geloven.”

De Australische krant Herald Sun benadrukt dat Laura onderweg diverse malen stopte, waar Jessica Watson in een keer door zeilde. Laura brak het record van jongste solozeiler rond de wereld, dat eerst in handen was van de Australische Watson.

In de Nieuws-Zeelandse kranten wordt stilgestaan bij de vlag in de mast van Laura's zeilboot: niet de Nederlandse driekleur maar het zuiderkruis van de Nieuw-Zeelandse vlag. Laura werd geboren voor de kust van Nieuw-Zeeland en heeft aangekondigd daar naartoe te willen verhuizen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%