Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Te dure dienstreizen TU Delft

24 JAN 2012

DELFT - Het College van Bestuur van de TU Delft blijkt jarenlang de eigen declaratieregels te hebben overtreden voor binnen- en buitenlandse reizen. Zo sliepen de collegeleden in te dure hotels en aten ze in te dure restaurants. Gezamenlijk declareerden de drie bestuursleden tussen 2008 en 2011 voor bijna één miljoen euro aan onkosten.

Foto: Dijkstra

Dat blijkt uit gegevens die de TU Delft op verzoek ter beschikking heeft gesteld aan NRC Handelsblad. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs kondigt aan de universiteit om opheldering te zullen vragen. “Mocht blijken dat er ondoelmatig geld is besteed, dan zal ik dat terugvorderen, zoals ik dat in eerdere gevallen ook heb gedaan.”

Het college van bestuur geeft toe dat bij een deel van de dienstreizen meer is gedeclareerd dan de toegestane maximumbedragen. De overtreding zou echter “staande praktijk voor alle medewerkers” zijn.

Vorige week stapte decaan Marco Waas al op vanwege zijn declaratiegedrag. Waas raakte in opspraak omdat hij eerder voor 27.000 euro een kantoor aan huis declareerde. Vorig jaar zou de decaan ook al twee opdrachten hebben gegeven aan twee bureaus waaraan zijn echtgenote was verbonden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%