Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winter verdrijft Occupy Den Haag

27 JAN 2012 Alexander Bakker

Den Haag - De betogers van Occupy op het Malieveld in Den Haag moeten zondag hun biezen pakken omdat de winterregeling voor zwervers dan van kracht gaat. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen desgevraagd laten weten.

„De winterregeling in Den Haag geldt niet alleen voor daklozen, maar ook voor demonstranten van Occupy omdat het voor hun gezondheid niet verantwoord is om buiten te slapen”, aldus Van Aartsen. De circa 20 betogers die al meer dan honderd dagen op het Malieveld bivakkeren moeten ook al hun spullen meenemen. Overdag mogen de wereldverbeteraars wel het terrein op om actie te voeren. „Overnachten moeten ze thuis doen, maar ze zijn ook welkom bij de speciale winteropvang voor dak- en thuislozen.”

De winterregeling voor swiebertjes gaat in zodra er vijf achtereenvolgende nachten vorst op komst is. Of de demonstranten na het vertrek van koning winter weer welkom zijn om te overnachten op het Malieveld is nog maar de vraag. Occupy moet na de periode van vorst een nieuwe aanvraag doen om toestemming te krijgen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%