Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Oppositie boos over opstelling coalitie

02 FEB 2012

DEN HAAG - Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer is verontwaardigd dat de ooit door premier Mark Rutte beloofde „ uitgestoken hand” achterwege blijft bij de voorbereidingen dit voorjaar van nieuwe miljardenbezuinigingen.

Premier Mark Rutte
Premier Mark Rutte
Foto: ANP

Vrijwel de hele oppositie vroeg donderdag om een debat met Rutte om mee te kunnen praten over mogelijke bezuinigingsmaatregelen, maar regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV voelen daar niets voor. Net als het kabinet willen zij wachten op nieuwe economische vooruitzichten van het Centraal Planbureau (CPB), die officieel op 20 maart komen.

Woensdag vroeg ChristenUnie-leider Arie Slob al om een ambtelijke lijst met bezuinigingsopties nadat die via de Telegraaf naar buiten was gekomen. In een kort briefje liet Rutte daarop weten dat het gebruikelijk is dat ambtenaren voorbereidingen treffen, maar dat er pas besluiten worden genomen nadat de CPB-cijfers er zijn.

D66-leider Alexander Pechtold verwees donderdag naar de woorden van Rutte bij het aantreden van het minderheidskabinet van VVD en CDA, toen die aankondigde te willen samenwerken met heel de Kamer.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%