Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Schultz moet zich aan haar woord houden'

04 FEB 2012

UTRECHT - Minister Schultz van Haegen moet zich aan haar woord houden en de NS straffen voor de chaos op het spoor als gevolg van het winterweer. Dat stelt Chris Vonk van reizigersorganisatie Rover, nadat de vorst ook zaterdag tot chaostaferelen op de Nederlandse rails leidde.

Minister Melanie Schultz van Haegen
Minister Melanie Schultz van Haegen
Foto: ANP
Minister Melanie Schultz van Haegen
Minister Melanie Schultz van Haegen
Foto: Dijkstra bv

„We hebben deze hele discussie vorig jaar ook al gevoerd”, stelt Vonk. „En toen zei de minister dat ze een laatste waarschuwing gaf. Dan moet ze zich nu ook aan haar woord houden.” Volgens de zegsman staan er zaterdagochtend sinds 10 uur mensen op Utrecht Centraal die geen kant op kunnen. „Het is diep- en diep- en diepdroevig.”

Ook collegabond Maatschappij Voor Beter OV vindt dat Schultz eindelijk eens actie moet ondernemen. „Een forse aanscherping van de nieuwe concessie voor de NS en het vertrek van de hoofdschuldige aan dit zoveelste spoorwegdrama lijkt ons het minste”, aldus woordvoerder Rikus Spithorst.

Beide organisaties ergeren zich ook kapot aan de gebrekkige communicatie van de NS naar de reizigers toe. „Vorige keer lag het aan de bijzondere ijsvlokjes, nu weer aan de vastklittende ijsklompen”, stelt Vonk geërgerd. „Terwijl in de rest van de Europa alle treinen bij alle temperaturen moeiteloos doordenderen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%