Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kamerleden vast in weiland

07 FEB 2012

WOERDEN - In een weiland bij Woerden is een dubbeldekkertrein met Kamerleden abrupt tot stilstand gekomen.

Foto: Charles de Vries
Foto: Alko Media / Woerden TV

Rond half tien hoorde de machinist een harde klap. Het bleek om een geknapte bovenleiding te gaan. De 'bomvolle' trein vertrok als laatste staartje van de ochtendspits vanuit Utrecht naar Den Haag. Een diesellocomotief haalt de trein op, zei een woordvoerster van NS.

Volgens onbevestigde berichten hing er een politiehelikopter boven de trein. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat de trein zeer vol is en er diverse Kamerleden in de trein zouden zitten.

Op Twitter zijn inmiddels diverse berichten verschenen van mensen die in de trein zitten en die melden dat er veel Kamerleden in de bewuste trein zitten. Ook de Kamerleden zelf twitteren er vrolijk op los. Tot de kamerleden die in de trein zitten behoren onder meer Kathleen Ferrier en Madeleine van Toorenburg van het CDA; Arjan el Fassed van GroenLinks; Kees Verhoeven van D66; Paulus Jansen van de SP; Esmé Wiegman van de Christen Unie; de PvdA is zelfs met drie kamerleden 'vertegenwoordigd': Ronald Plasterk, Lutz Jacobi en Agnes Wolbert. Kees Verhoeven (D66) klaagde erover dat er 'geen plaszak' aanwezig was. Ook Rene van der Linden, senator voor het CDA zit in de gestrande trein.

De passagiers hielden de moed erin. De sfeer was opperbest, aldus de NS-zegsvrouw. 'Getuigen' melden beslagen ramen, ondanks het feit dat de stroom van de bovenleiding af is en er geen verwarming meer is. De NS maakte zich ernstige zorgen over de temperatuur, omdat het 'een stuk kouder is dan gisteren'.

Even na elf uur is de evacuatie gestart, toen de 'wegsleeptrein' arriveerde. NS had al veertien bussen besteld om de passagiers op te halen. Die zijn niet meer nodig nu de dieselloc het treinstel weghaalt.

De trein is onderweg naar Gouda. Inmiddels is ook gestart met het repareren van de bovenleiding.

Volg De Telegraaf ook op Facebook, op Hyves en op Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%