Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Seksrel in Wassenaar

22 FEB 2012

Wassenaar - „De hele lokale politiek hier is een grote poppenkast”, reageren verontwaardigde inwoners op de heuse seksrel die zich in het statige raadhuis De Pauw van het villadorp Wassenaar afspeelt.

Foto: Michel Porro

De soap, met in de hoofdrol VVD-wethouder Henk de Greef, houdt niet alleen de plaatselijke politiek in de greep, maar ook de bewoners van het lommerrijke Wassenaar. „Het zijn allemaal vriendjes van elkaar die carrière willen maken. Het is niet verassend dat ze zoveel borrelen, hier nemen ze het niet zo nauw met belastinggeld”, zo stellen bewoners.

De opwinding is ontstaan nadat de wethouder, eveneens locoburgemeester, seksistische opmerkingen aan het adres van een vrouwelijk raadslid plaatste. Hij zou tegen de politica van WatWassenaarWil (WWW) hebben gezegd: „Ik wil je wel een lesje geven in de kamer hiernaast, met de gordijnen dicht en met de kleren uit.” Ook zou hij richting haar een patserige opmerking hebben gemaakt over de lengte van zijn geslachtsdeel waarmee hij de ’daad’ wilde verrichten. Volgens Ben Paulides van de Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) Liep hij op te scheppen over een zogenaamde lengte van 23 centimeter.

De lokale partijen WatWassenaarWil en de Democratische Liberalen Wassenaar riepen hierover het college via vragen op het matje. Het voorval vond plaats tijdens een borrel na de raadsvergadering op 13 februari. Tot vijf uur ’s ochtends vloeide de wijn rijkelijk op de werkkamer van collega-wethouder Dienke Dekker. Zij wilde juist de verhoudingen met de raad verbeteren en nodigde daarom ook de oppositie uit bij het ’feestje’.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf

Volg De Telegraaf ook op Facebook, op Hyves en op Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%