Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlanders slaags in Tirol

26 FEB 2012

Gerlos - Nederlandse wintersporters zijn deze week in Tirol bij twee massale vechtpartijen gewond geraakt. Volgens Oostenrijkse media zijn sommigen er slecht aan toe.

De eerste ruzie was woensdagavond in een après-skibar in Gerlos, waar twee groepen Nederlanders het met elkaar aan de stok kregen. Een groep van tien renden naar een hotel, maar werden achterna gezeten door een groep van vijf.

Bij de ingang van het hotel gooiden ze houten banken, flessen, scheppen en stenen naar elkaar. Daarbij liep ook een hotelmedewerker een ernstige hoofdwond op, die moest worden gehecht. De lobby van het hotel en een aantal auto’s raakten zwaar beschadigd. De groep van vijf maakte zich na de vechtpartij uit de voeten, maar werd later in een après-ski-bar door de politie aangetroffen en gearresteerd.

Gestolen telefoon

Een dag later sloeg de vlam in de pan in een bar in Schwendau, waar zo’n dertig Nederlanders op de vuist gingen na een ruzie over een gestolen telefoon. Bij deze vechtpartij zouden zeker drie mensen zwaargewond zijn geraakt en meerdere mensen lichtgewond. Een van de slachtoffers zou met een stuk glas in zijn hals zijn gesneden. Het is niet bekend of in Schwendau aanhoudingen zijn verricht.

De politie heeft beide incidenten in onderzoek.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%