Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Petitie tegen strafvermindering moordenaar Fortuyn

16 MRT 2012

TILBURG - Hans Smolders, de chauffeur van wijlen Pim Fortuyn, is een petitie gestart tegen strafvermindering voor Fortuyns moordenaar Volkert van der Graaf.

Foto: persbureau van eijndhoven

Momenteel zit Van der Graaf tien jaar in de cel voor de veelbesproken moord. Hij kreeg achttien jaar cel. Smolders wil voorkomen dat een derde van deze straf wordt kwijtgescholden, meldt Omroep Brabant.

Van der Graaf vertelde donderdagavond in het tv-programma Edwin zoekt Fortuyn geen spijt te hebben van zijn daad. De moordenaar voegt toe niet uit te sluiten eenzelfde misdaad nog eens te herhalen.

Die uitzending was voor Smolders aanleiding om de petitie te starten. Om vervroegde vrijlating te voorkomen stuurt hij de petitie ook naar het ministerie van Justitie.

Vanaf vrijdagmiddag kan de petitie ondertekend worden. Geert Wilders laat op Twitter al weten het een "geweldig" initiatief te vinden. "PVV-steun heeft hij zeker!"

Rond half vier hadden bijna 4.000 mensen de petitie ondertekend. Bij 40.000 handtekeningen zet de Tweede Kamer het onderwerp op de agenda.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%