Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Topbestuurders rijden in elektrische rally

05 JUN 2011

ZAANDAM - Honderd elektrische auto's zijn zondag van Zaandam naar Amsterdam gereden in het kader van een elektrische rally. Achter het stuur zaten honderd topbestuurders, politici en BN'ers.

De rally was een initiatief van de Stichting Professional Passionates, die het bedrijfsleven probeert te motiveren een duurzamer beleid te voeren. De stichting wil dat het Nederlandse bedrijfsleven overstapt op elektrisch rijden.

Onder anderen minister Jan Kees de Jager (Financiën), oud-premier Jan Peter Balkenende en presentator Beau van Erven Dorens reden mee.

De groep kwam aan bij Science Centre Nemo in de hoofdstad. Daar konden bezoekers de tentoonstelling Iedereen Elektrisch bezichtigen, waarin technische vernieuwingen te zien zijn op het gebied van elektrisch vervoer en duurzame energie-opwekking. Op de naastgelegen kade konden belangstellenden elektrische boten bekijken en uitproberen, op de door de gemeente georganiseerde Elektrische Vaarmarkt.

Na afloop van de rally zegde de gemeente Zaanstad toe volgend jaar subsidie te verstrekken aan het bedrijfsleven voor elektrisch rijden. Evenementenorganisator ID&T beloofde dj's in elektrische auto's te vervoeren naar feesten. De ANWB wil een elektrische pechhulpservice aanbieden en de parkeergarages van exploitant Q-Park moeten over drie jaar 350 elektrische laadpalen tellen.

Vorige week introduceerde de gemeente Amsterdam samen met taxicentrale TCA de eerste tien elektrische taxi's in de hoofdstad.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 520.62
+ / - +0.22%