Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geen strafvervolging voor 'doodpesten'

08 NOV 2011

ASSEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen stelt geen strafvervolging in tegen drie minderjarige jongens van het Hondsrug College in Emmen die verdacht werden van mishandeling en bedreiging. Oktober vorig jaar overleed hun slachtoffer, de toen 15-jarige Ricky van Bommel, aan een hartstilstand.

Ricky van Bommel
Ricky van Bommel
Foto: TLG

Volgens de moeder werden de vernederingen en de mishandelingen hem fataal en is haar zoon doodgepest. Het OM erkent dat Ricky het slachtoffer is geweest van pesten en daaronder heeft geleden. Maar het heeft geen aanknopingspunten kunnen vinden dat de pesterijen hebben geleid tot een hartstilstand.

In maart 2010 deed Ricky aangifte van mishandeling en bedreiging en verklaarde dat hij veel werd gepest. Na de zomervakantie van vorig jaar ging hij naar een andere school. Op 3 oktober overleed de jongen. Een arts constateerde een natuurlijke doodsoorzaak, namelijk overlijden veroorzaakt door hartritmestoornissen.

Volgens het OM is wel duidelijk geworden dat Ricky tijdens zijn schoolperiode, al vanaf de basisschool, vaak werd gepest. „Het OM betreurt het dat Ricky zo'n vervelende schoolperiode heeft gehad maar strafrechtelijk gezien kan het OM in deze zaak geen rol van betekenis vervullen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 520.62
+ / - +0.22%