Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Hoon Wilders over kersttoespraak

25 DEC 2011

DEN HAAG - Geert Wilders maakt zich opnieuw kwaad over de kersttoespraak van koningin Beatrix. „Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks?”, twitterde hij zondag over de toespraak van de koningin, waarin ze een lans brak voor duurzaamheid en milieu.

Het is niet voor het eerst dat Wilders kritiek uit op de kerstboodschap van de koningin. Vier jaar geleden zat die volgens hem „vol multiculti-onzin“ en was die in zijn ogen bovendien tegen de PVV gericht.

Andere Kamerleden reageerden op twitter wel met instemming op de tekst van de koningin. „Precies de juiste boodschap van onze Koningin: “Meer laten gelden dan geld alleen...” Duurzaamheid als centraal thema. #kersttoespraak”, twitterde GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Diederik Samsom (PvdA) twitterde: „De Koningin laat even onomwonden weten wat ze van 130-km-per-uur-weg-met-de-natuur vindt. Hele Kerstboodschap over milieu en natuur #mooi.”

Ook vanuit de regeringspartijen kwam goedkeuring. „Kerstboodschap koningin: oproep tot duurzaamheid. Niet als bijzin, maar als centraal thema. Indrukwekkend”, stelde CDA-Kamerlid Marieke van der Werf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%