Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

K1-kampioen gepakt voor cocaïnehandel

16 FEB 2011

Amsterdam - K1-vechter Hesdy Gerges (26) is woensdagochtend gearresteerd op verdenking van cocaïnehandel. Hij zou betrokken zijn bij handel in een partij van 128 kilo.

Hesdy Gerges (links) tijdens een gevecht
Hesdy Gerges (links) tijdens een gevecht
Foto: FEG INC

De It's Showtime-kampioen in het zwaargewicht werd van zijn bed gelicht in zijn flat in Amsterdam-Noord. Dat gebeurde op verzoek van België, dat zijn uitlevering wil vragen, meldt Het Parool. Daar werd in mei vorig jaar tijdens een inval de cocaïne gevonden in de haven van Antwerpen.

Naast Gerges zijn in hetzelfde onderzoek nog vier verdachten aangehouden. Tien panden zijn doorzocht in Amsterdam, Zaandam, Badhoevedorp, Utrecht en Bilthoven. De verdachten zijn tussen 26 en 39 jaar oud. Bij doorzoekingen in de woningen nam de politie onder meer wapens, munitie, laptops en communicatieapparatuur in beslag.

Gerges is niet de eerste Amsterdamse K1-vechter die in opspraak komt. Badr Hari zat bijna een maand vast als verdachte in een mishandelingszaak. Hesky Gerges werd vorig jaar mei nog het slachtoffer van diezelfde Hari tijdens een gevecht in de Amsterdam Arena. Hari trapte tegenstander Gerges toen na.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%