Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Megaschnitzel

18 FEB 2011 Van onze correspondent

DEURNINGEN - Truckerscafé Frans op den Bult in het Twentse Deurningen, sinds jaar en dag een begrip in transporterend Nederland, heeft sinds deze week een megahap op de menukaart: de ’Bultschnitzel’, een homp vlees van circa 50 bij 30 cm en een kilo zwaar…

Foto: Reinier van Willigen

De schnitzels worden door de leverancier speciaal voor het restaurant gemaakt. „Ik gebruik vleesschalen als bord. Daar pastie maar net op”, zegt Irma Hellegers, geestelijk moeder van de gigaschnitzel.

„Hij kost 20 euro, maar wie ‘m binnen 30 minuten naar binnen werkt, krijgt 7,50 euro weer terug. De snelste eter van de maand krijgt bovendien een waardebon van 15 euro en de snelste eter van het jaar wint een lcd-tv. Los nog van de eeuwige roem.”

Wel zijn er enkele voorwaarden verbonden aan de schranswedstrijd. „Die zijn vastgelegd in het OER-reglement, wat staat voor Op Eigen Risico. Eters mogen niet van tafel en wie braakt, telt niet meer mee. Op speciaal verzoek van het bedienend personeel hebben we bovendien de regel ingesteld dat, wie over z’n nek gaat, zelf de rotzooi weer opruimt.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.2 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%