Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vader Ruben wil dader hard aanpakken

18 FEB 2011

UDEN - De vader van de 18-jarige Ruben Wijnen uit Uden gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat degene die zijn zoon heeft verminkt zo hard mogelijk wordt gestraft.

Dat meldt Omroep Brabant. Ruben probeerde afgelopen weekend een ruzie in een café te sussen en werd daarop met een kapot bierglas in zijn gezicht gestoken. De jongen verloor daardoor bijna een oor. De linkerkant van het gezicht van het slachtoffer is onherstelbaar beschadigd.

De 26-jarige dader meldde zich later bij de politie, maar werd na 24 uur weer vrijgelaten in afwachting van het proces. Uit protest daartegen heeft Ruben een website gemaakt: verdachtebedankt.nl. Daarop zijn al 2500 steunbetuigingen binnengekomen.

De vader van de jongen neemt een bekende advocaat in de arm om Ruben bij te staan in de strafzaak. Hij wil er zeker van zijn dat de dader de hoogst mogelijke straf krijgt. Volgens de man is er sprake van poging tot doodslag, omdat bewakingsbeelden laten zien dat de man voordat hij toesloeg al een minuut met het kapotte glas in zijn hand stond.

Volg De Telegraaf nu ook op Facebook

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
NNW4
Beurs AEX
AEX 525.42
+ / - +0.72%